Ovsené vločky-mix svetlého a čierneho ovsa

  • 1 z 2

Hydrotermicky vločkovaný ovos siaty a ovos čierny v pomere 1:1.


  • od €2,60 bez DPH
od €3,12 / ks
Kategória: Cestoviny
Záruka: 2 roky

Zvoľte variant

  • hmotnosť: 1 kg
    • Kód: 022200824 |
    • Skladom (5 ks) | Môžeme doručiť do: 05.03.2024
    €2,60 bez DPH
    €3,12 / ks
       
  • hmotnosť: 5 kg
    • Kód: 022200825 |
    • Vypredané
    €12,90 bez DPH
    €15,48 / ks
 

! Zmes siateho (svetlého) a čiernopláchnutého druhu ovsa!

Charakteristika:  Tepelne opracované zrno ovsa s mechanicky narušenou štruktúrou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kedy sa zrno po určitú dobu naparuje na teplotu nad 90 stupňov Celzia (krátkodobo až 130 °C), potom sa pri prechode medzi dvoma valcami roztlačí na vločku a dosuší. Vďaka spolupôsobeniu kombinácie teploty, vlhkosti, tlaku a stlačenia vzniká nový finálny produkt – vločka. Hydrotermické vločkovanie významne zvyšuje kŕmnu hodnotu zrna a predbehne tak iné spôsoby úpravy zrnín. Zvyšuje stráviteľnosť nielen škrobu, ale aj proteínov a tukov zrnín. Podiel čierneho ovsa zvyšuje v zmesi obsah bielkovín, znižuje obsah cukrov aj podiel vlákniny – má jemnejší obal, tj pluchu aj plušku – a tak zvyšuje jej celkovú stráviteľnosť. 

Ovsené vločky majú všeobecne vysoký obsah bielkovín 13,5%, nenasýtených mastných kyselín, slizových látok, vitamínov B1, B6 a E, železa a vápnika 0,6%. Obsahujú tiež fosfor, lecitín a alkaloid avenín, významný predovšetkým pre kone. Ďalej obsahujú priemerne 62 % škrobov a 6,6 % tuku. Je to vysoko energetické krmivo - SEk 14,4 MJ, preto je nutné strážiť kŕmne dávky podľa stupňa záťaže. 

Pri hydrotermickom vločkovaní dochádza k zmenám fyzikálno-chemických vlastností zrna:

  1.  Mechanická zmena štruktúry zrna - vytvorenie vločky.
  2.  Rozbitie matrice proteínov obaľujúcich škrobové zrná sprístupnia živiny pre ich ľahké a dokonalé trávenie.
  3.  Zmazovatenie škrobu počas naparovania. Podstatná časť celkovej energie – 50 až 80 percent – ​​je v zrne uložená vo forme škrobov. Zmazovatenie škrobu zvyšuje rozpustnosť a rozsah trávenia škrobu v zažívacom trakte zvieraťa.
  • Skladovanie a spotreba: Skladujte v dobre uzavretých obaloch, najlepšie tkané alebo papierové vrece. Pokiaľ budú ovsené vločky v PVC obale, pozor na kondenzáciu vody vo vnútri vrecka, pri rýchlych teplotných zmenách. Pokiaľ vám vločky napadnú mole, spotrebujte ho čo najskôr ( zvieratám to vôbec nevadí ).

Podobné produkty

  • Cestoviny instantné + mrkva pre psy 3kg
    Cestoviny pre psov využijete ako prílohu pre mäsitú stravu svojho psíka. Výhodou cestovín pre psov je to, že ich môžete rovno podávať v suchom...
    Dostupnosť:Skladom 7 
    Kód:022200285
    Značka:Delikan
    Záruka:2 roky
  • Cestoviny instantné + riasa pre psy 3kg
    Cestoviny pre psov využijete ako prílohu pre mäsitú stravu svojho psíka. Výhodou cestovín pre psov je to, že ich môžete rovno podávať v suchom...
    Dostupnosť:Skladom 5 
    Kód:022200286
    Značka:Delikan
    Záruka:1 rok
  • Cestoviny extrudované pre psy 3kg
    Cestoviny pre psov využijete ako prílohu pre mäsitú stravu svojho psíka. Výhodou cestovín pre psov je to, že ich môžete rovno podávať v suchom...
    Dostupnosť:Skladom 8 
    Kód:022200288
    Značka:Delikan
    Záruka:2 roky
    Cestoviny extrudované pre psy 3kg
    €9,30 bez DPH
    €11,16
  • CESTOVINY PRE PSOV - Rezance s vajcom, 2 kg
    Predvarené vaječné cestoviny z múky trdých odrôd obilnín. Vhodná príloha pri kŕmení mäsom, ku konzervám, alebo ik vysokoproteinovým granulám. Zvýši...
    Dostupnosť:Vypredané
    Kód:022200795
    Značka:Krmiva Hulín
    Záruka:2 roky
  • CESTOVINY JUKO-TMAVÉ 5kg na varenie
    Doplnkové krmivo pre domáce zvieratá - cestoviny na varenie - tmavé.
    Dostupnosť:Skladom 3 
    Kód:022200797
    Značka:JUKO Petfood
    Záruka:2 roky
    CESTOVINY JUKO-TMAVÉ 5kg na varenie
    €10,42 bez DPH
    €12,50
  • CESTOVINY KOLENO-svetlé 5kg na varenie
    Doplnkové krmivo pre domáce zvieratá - cestoviny na varenie.
    Dostupnosť:Skladom 3 
    Kód:022200798
    Značka:Ostatní
    Záruka:2 roky

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole: